T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti, "Doku Kültüründe Üretilen Fındık Fidanları Toprakla Buluşuyor" etkinliğine katıldı.
Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü düzenlenen etkinlik, Doku Kültürü Laboratuvarı'nda üretilen fındık fidanlarının toprakla buluşturulması amacıyla gerçekleştirildi.
Fidan dikim töreni, saat 13.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.
Program, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün tanıtım filmi ile devam etti.
Açılış konuşmaları bölümünde ise Enstitü Müdürü Dr. Aysun Akar, Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas ve Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.
Sayın Valimiz, programla ilgili olarak “ ‘Doku Kültüründe Üretilen Fındık Fidanları Toprak ile Buluşuyor’ etkinliğinde ülkemizin en stratejik ürünlerinden biri olan fındığa ve müstahsillerimize verdiğimiz önemden bahsettik.
Türkiye'nin fındık üretimdeki liderliğini, AR-GE çalışmalarımızla paralel olarak sürdürmenin memnuniyetini yaşıyoruz.” sözlerine yer verdi.
Açılış konuşmalarının ardından, Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti ve Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas tarafından çeşitli projelere verdikleri desteklerden dolayı Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği temsilcileri ile Fındık Araştırma Enstitüsü Doku Kültürü Laboratuvarı Sorumlusu Uzman Biyolog Merve Şekerli’ye teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.
Ödül töreninin akabinde katılımcılar, Doku Kültürü Laboratuvarı ve Alıştırma Serası'nı gezdiler.
Vali Serdengeçti ve beraberindeki katılımcılar, laboratuvarlarda yapılan bilimsel çalışmaları yerinde inceleyerek, doku kültürü tekniği ile fidan üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi aldılar.
Laboratuvar gezisinde ayrıca, bin adet çoğaltılmakta olan tombul, çakıldak, palaz, foşa ve Türk fındığı bitkiciğinin laboratuvar ölçeğinde tanıtımları gerçekleştirildi.
500 adet doku kültürü çalışmalarından çıkan fındık fidanının alıştırma seralarında gözlem ve tanıtımı da yapıldı.
Enstitü Müdürü Dr. Aysun Akar tarafından da hastalıktan ari, adına doğru ve kısa sürede büyük ölçekli fındık fidanı üretiminin yapılmasına imkan veren doku kültürü tekniği ile fındık fidanı üretimi çalışmaları başta olmak üzere "Doku Kültürü Laboratuvarı Altyapısının Kurulması Projesi", "Mikro Çoğaltımla Fındık Fidan Üretiminde İklimlendirme Projesi" ve "Mikro Çoğaltımla Fındık Fidan Üretiminde İklimlendirme Serası Modernizasyonu Projesi" hakkında detaylı bilgiler verildi.
Etkinlik kapsamında katılımcılara fidan dikim tekniği hakkında gerekli bilgiler verildikten sonra, toplam 250 fidan enstitü arazisinde toprakla buluşturuldu. Vali Serdengeçti, ilk fidanı dikerek projeye olan desteğini bir kez daha gösterdi.
Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Aysun Akar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe; Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti başta olmak üzere Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, il protokolü ve davetliler katıldı.
Vali Serdengeçti, etkinlik sonrası yapmış olduğu paylaşımda “Doku kültürü ile üretilmiş fındık fidanlarını toprakla buluşturarak bu alandaki ilk bahçeyi de ilimizde tesis etmiş olduk.
Sürdürdüğümüz stratejik çalışmalar ve kullandığımız teknikler sonucunda fındık zararlılarından ve hastalıklardan arındırılmış fidanları kısa sürede çok sayıda üretebiliyoruz.
İlimize, bölgemize ve üreticilerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
— Mehmet Fatih Serdengeçti (@valiserdengecti) May 27, 2024
— Mehmet Fatih Serdengeçti (@valiserdengecti) May 27, 2024