T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti, "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerine katıldı.
Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız koordinasyonunda 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti’nin katılımlarıyla Giresun’umuzun yöresel lezzetleri ile coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen etkinlikler “Coğrafi İşaretli Ürünler” temasıyla kutlanıyor.
Tarihi Zeytinlik Konağı bahçesinde, 23 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonu ile Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Giresun’a ait 13 coğrafi işaretli yemek ile ısırgan yağlaşından samaksaya, kiraz kavurmasından galdirik kızartmasına, Giresun simidinden Giresun pastasına kadar birçok yöresel lezzetimiz de stanttaki yerlerini aldı.
İlimizin var olan kültürel yapısıyla iç ve dış göçlerle şehrimize yerleşen toplulukların hep birlikte ortaya çıkardıkları zengin mutfak kültürünün, ulusal ve uluslararası boyutta, daha geniş kitleler tarafından tanınmasını ve gastronomi turizmi alanında da ön plana çıkarılmasını amaçlayan etkinlikte, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, stanttaki yiyecekler ve etkinlik hakkında Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu başta olmak üzere yetkililerden bilgi aldı.
Vali Serdengeçti, etkinlikte yapmış olduğu konuşmasında “Öncelikle Türk Mutfağı Haftası'nın aziz milletimize, ülkemize ve insanlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle tüm Türkiye'mizde, 81 vilayetimizde ve büyükelçiliklerimizde Türk Mutfağı Haftası, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaktadır.
Bu doğrultuda biz de Giresun olarak bugün burada bu haftayı kutluyor, tanıtıyor ve çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.
Türk Mutfağı Haftası'nın her yıl kutlanmasının, tanıtım ve görünürlük açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Bu etkinliklerin ülkemizin turizmine, refahına, kültürüne ve medeniyetimize büyük katkı sağlayacağına hiç şüphem yoktur. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan bu haftanın, bu yılki teması da coğrafi işaretlerdir.
Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin coğrafi işaret ürünleri arasında Giresun tombul fındığını tanıtması hem bizler için hem de fındığın başkenti olan ilimiz için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bu vesileyle biz de Giresun'daki coğrafi işaretli ürünlerimizi ve aday ürünlerimizi tanıtıyor, tescil süreçlerindeki çabalarımızı anlatıyoruz.
Giresun'un, Türk mutfağının önemli bir parçası olarak hem Karadeniz mutfağına hem de ulusal mutfağımıza büyük katkılar sunduğunu değerlendiriyoruz. Şu an itibarıyla Giresun'da 13 adet coğrafi işaretli ürün bulunmaktadır ve bu sayıyı artırmak istiyoruz.
Coğrafi işaretle birlikte geleneği koruyor, üretimi muhafaza ediyor ve üreticiyi destekliyoruz. İlerleyen dönemlerde bu sayının 20-30'a ulaşacağını öngörüyoruz.
Coğrafi işaretlerin önemine değinmek gerekirse, bir ürünün tüm üretim süreçleri ve hammaddesi belirli bir yöreye aitse ve tüketiciler bu ürünü o yöreye özgü olarak biliyorsa, bu ürün menşe adı ile tescillenir. Eğer ürünün hammaddesi ya da üretim biçimlerinden biri yöreye özgü ise ve tüketiciler bu ürünü yine o yöre ile ilişkilendiriyorsa, bu ürün mahreç işareti ile tescillenir.
Giresun'daki 13 adet coğrafi işaretli ürünün altısı menşe adı, yedisi ise mahreç işareti ile tescillenmiştir. Örneğin, coğrafi işaretli ürünlerimizden Giresun tombul fındığı menşe adı olarak tescillenmiştir. Ayrıca Alucra Oğlak Kebabı, mahreç işareti ile tescillenmiş ürünlerimizdendir.
Bu ürünlerimizi tanıtmak ve geleceğin şefleri, aşçıları olan öğrencilerimize bu değerleri aktarmak amacıyla bugün burada çeşitli programlar düzenledik.
Bu doğrultuda, potansiyel ürünlerimizi tarımda, gıdada, sanayide ve el sanatlarında tanıtmaya devam edeceğiz. Giresun'un muazzam bir turizm potansiyeli vardır ve bu potansiyelin ilimize getireceği refahı artıracağına inanıyorum. Türk Mutfağı Haftası'nın da turizme, kültürümüze ve sosyolojimize çok ciddi katkılar sunacağını değerlendiriyorum.
Kadim bir medeniyetin mirasçıları olarak, Giresun'un Türk mutfağındaki yerini, tanıtımını ve turizm açısından önemini vurgulamak istiyorum. Türk Mutfağı Haftası'nın Giresun Uluslararası Aksu Festivali ile aynı döneme denk gelmesi de ilimizin tanıtımı açısından büyük bir fırsattır.
Cumartesi günü düzenleyeceğimiz Gastronomi Şenliğimiz de bu haftanın etkinlikleriyle ilişkilidir. Debboy’dan başlayıp Batı Park’a kadar gerçekleştireceğimiz yürüyüş ile bu zenginliğimizi daha geniş kitlelere tanıtacağız.
Bu vesileyle haftanızı kutluyor, etkinliklerimize katılan sevgili öğrencilerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Giresun’umuzun yöresel mutfağına ait ürünler, Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından tanıtımı yapılarak, Vali Serdengeçti ve yetkililer tarafından davetli misafirlere ikram edildi.
Ayrıca günün anısına uygun olarak Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci tarafından Vali Serdengeçti’ye üzerinde isminin yazılı olduğu “Şef Aşçı” önlüğü hediye edildi.
Programın son bölümünde ise Giresun Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen programa Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Mehmet Fatih Yakınoğlu ile il protokolü, davetliler ve basın mensupları katıldı.
Sağlık, huzur ve lezzet!
— Mehmet Fatih Serdengeçti (@valiserdengecti) May 23, 2024
Bu özgün ve enfes mutfağı deneyimlemek için #Giresun sizleri bekliyor...#TürkMutfağıHaftası🧑🏻🍳 pic.twitter.com/gSNFmT11iB
📸🧑🍳 pic.twitter.com/Lo9HVHBdIw
— Mehmet Fatih Serdengeçti (@valiserdengecti) May 23, 2024