Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Giresun Valiliği
T.C. Giresun Valiliği
T.C. Giresun Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Görev Yapmış Valilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Kurumsal Kimlik Mevzuat Etik Kurulu İl Protokol Listesi İl İnsan Hakları Kurulu
  • GİRESUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Gönüllü Kayıt Formu Hizmet Birimleri Kolluk Gözetim Yatırım Köydes Personel Kimlik Kartı Bilgi İşlem Yardım
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular Validen Haberler Basın Açıklamaları Basın Bülteni
  • İLETİŞİM
°C
19
Mayıs2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Valimiz
      • Vali Yardımcılarımız
        • Şahin BAYHAN
        • Mehmet Fatih YAKINOĞLU
        • Alpaslan ALTINIŞIK
    • Görev Yapmış Valilerimiz
    • Valilik Birimleri
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • Enerji Yönetimi Birimi
    • Tarihçe
    • Kurumsal Kimlik
    • Mevzuat
    • Etik Kurulu
    • İl Protokol Listesi
    • İl İnsan Hakları Kurulu
  • GİRESUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Gönüllü Kayıt Formu
    • Hizmet Birimleri
      • İl Jandarma Komutanlığı
      • İl Emniyet Müdürlüğü
      • İl Göç İdaresi Müdürlüğü
    • Kolluk Gözetim
    • Yatırım
    • Köydes
    • Personel Kimlik Kartı
    • Bilgi İşlem Yardım
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • Validen Haberler
    • Basın Açıklamaları
    • Basın Bülteni
  • İLETİŞİM
 

Sayın Valimiz “Giresun, Özgün Mutfağıyla Bir Cennettir” Dedi

25.05.2022

Valimiz Sayın Enver Ünlü, “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında; Giresun mutfak kültürümüz ve ürünlerimizin tanıtımına yönelik   “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı ve Gastronomi” paneli ile “Mutfak Sanatları Önlük Giyme” törenine katıldı.

Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda 25 Mayıs Çarşamba günü saat: 10.30 da gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Nefes’in açılış konuşmasından sonra Sayın Valimiz de Türk mutfağı ve Giresun mutfağı üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

TÜRK MUTFAĞI 21-27 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Koşuşmasına katılımcıları ve panelistleri selamlayarak başlayan Sayın Valimiz, “21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlenen bu anlamlı programda sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum” diyerek salonda bulunanlara “hoş geldiniz” dedi.

Anadolu’nun binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihinden beslenen Türk Mutfağının; sağlıklı pişirme teknikleri, kaliteli tohumları, doğal malzemeleri, atıksız, fermente, vegan, glütensiz ve damakta bıraktığı eşsiz lezzetiyle dünya mutfağında çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Sayın Valimiz “Bu zengin mutfak Cumhurbaşkanlığımız ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle kültürümüzü unutmamak, unutturmamak adına hazırlanan ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ kitabından hareketle hayata geçirilen ‘21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’ 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır” diyerek düzenlenen etkinliğin amacını belirti.

VALİ ÜNLÜ “ GİRESUN, ÖZGÜN MUTFAĞIYLA BİR CENNETTİR”

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Giresun’un zengin bir kültürel mirasa sahip olduğuna dikkat çeken Sayın Valimiz “Yeşil ve mavi rengin en güzel tonlarını içinde barındıran Giresun’umuz: yaylaları, karakteristik evlerinin yanında özgün mutfağıyla da adeta el değmemiş bir cennettir.  Karadeniz ikliminin özelliği nedeniyle sürekli yağış alan ilimiz zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Sahil şeridinde bulunan ilçelerimizde yeşil yapraklı bitkiler ve sebzelerle vegan mutfak yapısına sahip iken, iç kesimlerde bulunan Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçelerimizde tahıl ürünleri, hamur işleri ve hayvancılığa dayalı et yemeklerinin ağırlık kazandığı görülmektedir” dedi.

Karadeniz Bölgesinin en uzun kıyı şeridine sahip olan Giresun’da deniz mahsullerinin de önemli bir yeri bulunduğunu belirten Sayın Valimiz “Hamsi, Mezgit, Barbun, Sargan, Kötek ile soğuk, berrak bol oksijenli akarsu ve derelerimizde doğal olarak yetişen alabalığı da unutmamak gerekir. Eşi benzeri olmayan bakir yaylalarımızda ve ovalarımızda yapılan hayvancılıktan elde edilen tulum, çökelek ile koyun ve keçi sütünden yapılan peynirin tadı yiyenlerin damağında kalır” ifadelerini kullandı.

VALİ ÜNLÜ : “GİRESUN FINDIĞI, LEZZETİ VE KALİTESİ İLE DÜNYADA YETİŞEN EN KALİTELİ FINDIK”

Giresun denilince akla ilk olarak fındığın geldiğini ve coğrafi işaret almış olan Giresun kalite fındığın lezzeti ve kalitesi ile dünyada yetişen en kaliteli fındık olma özelliğini taşıdığını söyleyerek “Fındığın kuruyemiş ve çerez olarak tüketilmesinin yanı sıra yemekleri, pastaları ve tatlıları da bulunmaktadır. Yine katkısız, doğal tadımlık değil doyumluk olan coğrafi işarete almış Çavuşlu Ekmeği ile pekmezin renk ve tat verdiği asırlık bir lezzet olan Giresun Simidi de yöremizin mutfak kültüründe önemli bir yere sahiptir” dedikten sonra konuşmasına “Dünyada artık bir turizm rotası haline gelen Gastronomi, ülkelerin doğal ve kültürel çeşitliliğini, medeniyetlerin zenginliği ve kendine özgü değerlerini yansıtır. Adını Kirazdan alan şehrimizin gastronomi destinasyonunun içinde yer alması, doğal ve zengin 180’den fazla vegan türü yemeğiyle ayrıca, hatırı sayılır deniz mahsulleri mutfağıyla, alanında giderek markalaşma ve farkındalık yaratmaktadır” sözleriyle devam etti.

“3 KELİME ÇOK ÖNEMLİDİR; MALZEME, MAHARET VE MANEVİYAT”

Sayın Valimiz, gastronominin dünyada gittikçe artan önemine vurgu yaptıktan sonra; “Yine bugün Üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde okuyan öğrencilerin giyeceği önlükler ile mesleğe girişte ilk adımı atacaklar. Bu önlükler, kendilerine her daim mesleklerinde temizliği, saflığı, sevgiyi içinde barındıran en önemlisi de güven uyandıran bir sembol olacaktır. Gastronomi alanında bilineceği üzere 3 kelime çok önemlidir. Malzeme, maharet ve maneviyat. Sizler de doğal, taze, sağlıklı malzemelerle yapacağınız yemeklere maharetinizi, maneviyatınızı katarak sevgi ile hazırlasanız her yemeğinizin tadı,  lezzeti ve güzelliği eşsiz olacaktır” dedi.

Turizmin en önemli öğelerinden birisi olan mutfak kültürümüzün kendine has dokusuyla, kokusuyla, tohumu ve pişirme yöntemleriyle yarınlara aktarılması ve Giresun’a gelen misafirlerin damağında Giresun’umuza ait bir tat bırakması temennisinde bulunan Sayın Valimiz, konuşmasını “Türk Mutfağı Haftası’nı gönülden kutluyor, asırlardır sofralarımızı şenlendiren reçetelerin tüm dünya için şifa ve afiyet kaynağı olmasını diliyorum. Bu vesile ile Türk Mutfağının tanıtımı için bu önemli haftaya öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye ve Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyorum” sözleriyle tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından Moderatörlüğünü Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Nefes’in yaptığı panelde; “Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Süreci” başlığıyla Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Mehmet Şimşek, “Doğu Karadeniz Mutfak Kültürü” başlığıyla Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mehmet Akif Şen ve “Mutfak Kültürü- Yeşil Yemekler” başlığıyla da Ekoturizm Bilimi Uzmanı Zekeriya Karakayalı tarafından katılımcılara 15’er dakikalık tanıtım ve bilgilendirmede bulunuldu.

Panelin ardından; Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri için “Önlük Giyme” töreni yapıldı. Sayın Valimiz ve protokol tarafından öğrencilere önlükleri giydirildikten sonra Giresun Yöresel Mutfağından örneklerin yer aldığı Giresun mutfağından tadımlık ikramlarla program sona erdi.

Etkinliğe; Vali Enver Ünlü, Belediye Başkan Vekili Osman Öden, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Davut Sinanoğlu ile davetliler katıldı.

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi Gazete
Çıtlakkale Mahallesi Atatürk Bulvarı Hükümet Konağı Merkez Giresun
0(454) 282 0 282
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız