Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Giresun Valiliği
T.C. Giresun Valiliği
T.C. Giresun Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Görev Yapmış Valilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Kurumsal Kimlik Mevzuat Etik Kurulu İl Protokol Listesi İl İnsan Hakları Kurulu
  • GİRESUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Gönüllü Kayıt Formu Hizmet Birimleri Kolluk Gözetim Yatırım Köydes Personel Kimlik Kartı Bilgi İşlem Yardım
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular Validen Haberler Basın Açıklamaları Basın Bülteni
  • İLETİŞİM
°C
29
Mayıs2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Valimiz
      • Vali Yardımcılarımız
        • Şahin BAYHAN
        • Mehmet Fatih YAKINOĞLU
        • Alpaslan ALTINIŞIK
    • Görev Yapmış Valilerimiz
    • Valilik Birimleri
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • Enerji Yönetimi Birimi
    • Tarihçe
    • Kurumsal Kimlik
    • Mevzuat
    • Etik Kurulu
    • İl Protokol Listesi
    • İl İnsan Hakları Kurulu
  • GİRESUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Gönüllü Kayıt Formu
    • Hizmet Birimleri
      • İl Jandarma Komutanlığı
      • İl Emniyet Müdürlüğü
      • İl Göç İdaresi Müdürlüğü
    • Kolluk Gözetim
    • Yatırım
    • Köydes
    • Personel Kimlik Kartı
    • Bilgi İşlem Yardım
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • Validen Haberler
    • Basın Açıklamaları
    • Basın Bülteni
  • İLETİŞİM
 

Verimli Fındık Güçlü Giresun

23.11.2021

Vali Enver Ünlü, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)’nün 30. yılı kutlama programı kapsamında “Fındık Fidancılığındaki Gelişmeler” etkinliğine katıldı.

Ülkemizin tarımsal AR-GE kapasitesini ve niteliklerini artırmak için kurulan TAGEM’in 30. yılı kutlama programı kapsamında “Fındık Fidancılığındaki Gelişmeler” etkinliği 23 Kasım Salı günü Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde; Vali Enver Ünlü, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Can, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar, protokol üyeleri ve TAGEM çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

TAGEM ve Fındık Araştırma Enstitüsü’nün verimli fındık fidanı yetiştirilmesine büyük katkı sağladığını belirten Vali Enver Ünlü, fındığın en önemli tarımsal ihracat ürünü olduğunu ve ülkemize yıllık ortalama 1,5-2 milyar dolar ihracat girdisi sağladığını ifade etti.

“Verimli Fındık Güçlü Giresun demektir” diyen Vali Ünlü konuşmasının devamında; “Tarım ve gıda alanı insanın üretim, tüketim, sanat ve diğer canlılarla ilişkisinin en doğal haliyle ortaya çıktığı başarının ve mutluluğun tüm canlıların faydasına olabildiği özel bir alandır. Bu nedenle tarım ve gıda alanındaki üretim faaliyetleri insan başta olmak üzere tüm canlıları etkileyen yaygın ve büyük bir ekosistemdir. Ülkemizin tarımsal AR-GE kapasitesini ve niteliklerini artırmak için kurulan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)’nün 30. Yılını kutladığı bu günde ‘Fındık Fidancılığındaki Gelişmeler’ etkinliği için bir araya geldik. Hepinize hoş geldiniz diyorum.

TAGEM Araştırma Enstitülerinde, tarımsal üretim miktarı ve kalitesinin artırılması amacıyla bitkisel ve hayvansal üretim, toprak ve su kaynakları, hayvan sağlığı, bitki sağlığı, tarım ekonomisi alanlarında yeni nesil teknoloji ve yöntemler geliştirilerek üreticilerimize ve ilgililere sunulmaktadır. Fındık için ülkesel bazda veri toplama ve değerlendirme, Fındık konusunda temel ve stratejik araştırmalar yapma, Laboratuvar olanakları ölçüsünde üretici ve diğer kuruluşlara ürün, toprak ve yaprak analizleri hizmet sunmak gibi birçok amaca hizmet eden Fındık Araştırma Enstitümüz TAGEM’e bağlı ve ilgili 48 enstitüden biridir. Yeşilin ve mavinin birbirini kucakladığı, her köşesi ayrı güzelliklerle dolu Giresun’umuz için dünyada ülkemizi hatırı sayılır bir şekilde temsil eden Fındık ayrı bir önem arz etmektedir. Türkiye fındık üretimi dünya fındık üretiminin yaklaşık 2/3 kadardır. Yaklaşık 400 bin çiftçi ailesine fındık gelir sağlamaktadır. Dünyada yaygın bir üretim alanına sahip olan fındığın üretim alanının yaklaşık %79’u Türkiye’de bulunmaktadır. Dünya üzerindeki en kaliteli fındık Giresun tombul fındığıdır. Fındık en önemli tarımsal ihracat ürünüdür. Yıllara göre değişmekle birlikte ülkemize yıllık ortalama 1,5-2 milyar dolar ihracat girdisi sağlamaktadır. Ülkemizin Doğu Karadeniz Bölgesi, fındığın ana vatanı ve kültür tarihinin başlangıç yeridir. Bu nedenle bölgede geleneksel bir yetiştiricilik var olmuş ve bu durum hâlâ sürmektedir. Bu üretim şekli ile istenilen sayıda ve kalitede fındık fidanı elde edilememektedir. Bugün fidan sökümü yapacağımız fidanlıkta tepe daldırma yöntemi uygulanmıştır. Bu yöntem ile 6 ay gibi kısa zamanda fidanlar elde ediyoruz. Birazdan ziyaret edeceğimiz Doku Kültürü Laboratuvarı’nda bitkiden alınan hücre ve hücre kısımlarından laboratuvarda, az materyalden çok sayıda fidan elde edilebilmekteyiz. Ülkemizde fındıkta doku kültürü çalışmaları ilk olarak TAGEM enstitülerinde başlamış olup, 2019 yılından itibaren Fındık Araştırma Enstitüsü kendi doku kültürü laboratuvarını kurmuş ve AR-GE çalışmalarına hız vermiştir. Fındık bizim memleketimizde sadece vitamin değeri yüksek, kaliteli bir yemiş değildir. Umuttur, birliktir, emektir, kardeşliktir, güçtür, ocaktır. Binlerce yıllık değerlerin yeni nesillere aktarılmasıdır. Giresun’da fındığı aylarca takip etmek, emek vermek başlı başına bir iştir. Giresun fındığının tanıtımını yapmak, daha geniş pazar ağları oluşturmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Araştırma enstitülerindeki araştırmacı personelin bilgi birikimi ve tecrübeleriyle üreteceği projeler sonucunda ortaya konulan çözümlerin yarattığı etki ülkemiz ve dünya tarımına önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu bağlamda, TAGEM bünyesinde görev yapan fedakâr araştırmacılarımızı hedeflerine ulaşabilmek için gösterdikleri gayretlerinden ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, TAGEM’in kuruluşun 30. Yılını kutluyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından, Vali Ünlü, enstitüde 41. Yılını tamamlayan Tekniker Hacer Göksüzoğlu’na “41 kere Maşallah” diyerek plaket takdiminde bulundu.

Program, fındık üretim sahasının ve damızlık fidan ünitelerinin ziyaret edilmesinin ardından sona erdi.

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi Gazete
Çıtlakkale Mahallesi Atatürk Bulvarı Hükümet Konağı Merkez Giresun
0(454) 282 0 282
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız